# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | 2 Diş | |
2 | Domates | 4 Adet |
3 | Ayçiçek Yağı | 5 Çorba Kaşığı |
4 | Sofra Tuzu | 1.5 Tatlı Kaşığı |
5 | Fiyonk Makarna | 1 Paket |
6 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
7 | Soğan | 1 Adet |
8 | Biber Salçası | 1 Tatlı Kaşığı |
9 | Sosis | 5 Adet |
1 Makarna, tuzlu bol suda haşlanır. Makarna pişince ocak kapatılır ve üzerine 1 su bardağı soğuk su konur, süzülür.
2 Diğer taraftan soğan çok ince doğranır, kavrulur, soğan pembe renk alınca ince doğranmış sosisler eklenir.
3 Sosislerin pişmesine yakın dövülmüş sarımsak, biber salçası, rendelemiş domates, tuz ve karabiber eklenir.
4 Domateslerin rengi değişene kadar pişirilir. Bu şekilde makarnanın sosisli sosu hazırlanmış olur.
5 Suyu süzülmüş makarna, sosisli karışıma eklenir, çok kısık ateşte 5 – 10 dakika birlikte pişirilir.
6 Sıcak olarak servis yapılır.
Kalori | 1135.34 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 114.95 g | 174% |
Katı Yağ | 15.73 g | 79% |
Doymamış Yağ | 2.5 g | 25% |
Kolestrol | 86.67 mg | 29% |
Sodyum | 1435.71 mg | 60% |
Toplam Karbonhidrat | 130.95 g | 44% |
Diyet Lifi | 0.17 mg | 1% |
Protein | 38.62 g | 77% |
Kalsiyum | 28.59 mg | 3% |
Demir | 7.2 mg | 40% |
Potasyum | 509.52 mg | 15% |
A Vitamini | 1057.5 IU | 21% |
B1 Vitamini | 1.7 mg | 113% |
B2 Vitamini | 0.7 mg | 41% |
B3 Vitamini | 0.23 mg | 1% |
B6 Vitamini | 1.62 mg | 81% |
E Vitamini | 5.24 mg | 17% |
K Vitamini | 2.87 µg | 0% |