Somon Buğulama - COOK Tüketici Ürünleri

Somon Buğulama

  • Kaç Kişilik: 3
  • Sofra: Akdeniz Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 965 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Tutam
2 Karabiber 1 Tutam
3 Havuç 3 Adet
4 Patates 1 Adet
5 Sarımsak 1 Diş
6 Somon 300 Gram
7 Cook Buzdolabı Poşeti Orta Boy 1 Adet
8 Kuru Soğan 1 Adet
9 Taze Kekik 2 Dal

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı: Öncelikle havucu ve patatesleri ince ince dilimleyin. Soğanı ikiye bölerek yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları da ezmeden halka halka doğrayın ve COOK Buzdolabı Poşeti’nin içine yerleştirin.

2

Pişirme: Somonlara biraz tuz ve karabiber ilave ederek sebzelerle birlikte buzdolabı poşetinin içine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın. Somonları presleme şeklinde pişireceğiniz için ağzını kapattığınız buzdolabı poşetini kaynayan suya atın.

3

Servis: 25 dakika pişirdikten sonra tencereden çıkarın. Poşetin ağzını bıçak yardımı ile açıp servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 321.77 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 10.34 g 16%
Kolestrol 0.08 mg 0%
Sodyum 509.22 mg 21%
Toplam Karbonhidrat 21.79 g 7%
Diyet Lifi 1.46 mg 5%
Protein 34.63 g 69%
Kalsiyum 19.36 mg 2%
Demir 1.13 mg 6%
Potasyum 302.58 mg 9%
A Vitamini 14129.56 IU 283%
B1 Vitamini 0.08 mg 5%
B2 Vitamini 0.06 mg 4%
B3 Vitamini 1.33 mg 7%
B6 Vitamini 3.02 mg 151%
E Vitamini 1.75 mg 6%
K Vitamini 1.86 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.