1
soganları soy halka şeritler halinde kes birkaba koy tavaya yagı koy kısık ateşte ısına koysun sonra ayrıkaba yumurtayı kır tuzunu pulbiberini at çırp sonragalete ununu ayrı tepsiyedök normal unuda ayrı tepsiyedök isırayla önce halka dogranmış soganı normal una sonra yumurta sonra galete ununa at buişlem tamamen bitikten sonra kızarttıktan sonrada sarmısaklı yogurtla afiyetle ye bu işlem tavuk vesebze balıklardadayapılır
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
528.14 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
3.33 g |
5% |
Kolestrol |
0.16 mg |
0% |
Sodyum |
6239.84 mg |
260% |
Toplam Karbonhidrat |
49.84 g |
17% |
Protein |
20.94 g |
42% |
Kalsiyum |
12.03 mg |
1% |
Demir |
0.55 mg |
3% |
Potasyum |
374.92 mg |
11% |
A Vitamini |
703.13 IU |
14% |
B3 Vitamini |
0.55 mg |
3% |
B6 Vitamini |
5 mg |
250% |
E Vitamini |
0.94 mg |
3% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.