# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yoğurt | 4 Yemek Kaşığı |
2 | Sızma Zeytin Yağı | 2 Yemek Kaşığı |
3 | Sızma Zeytin Yağı | 2.5 Yemek Kaşığı |
4 | Un | 3.5 Su Bardağı |
5 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
6 | Sofra Tuzu | 0.5 Yemek Kaşığı |
7 | Karabiber | 1 Tutam |
8 | Kuş Üzümü | 1 Çorba Kaşığı |
9 | Baldo Pirinç | 1.5 Su Bardağı |
10 | Tavuk But | 2 Adet |
11 | Yumurta | 2 Adet |
12 | Kabartma Tozu | 1 Adet |
13 | Tavuk Suyu | 2 Su Bardağı |
Başlangıç: Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başlanır.
Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımı: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağını pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünüz pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 su bardağını alıp pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
Hamurun yapımı: 2 adet yumurta, 4 yemek kaşığı yoğurt, 2.5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 paket kabartma tozu, tuz, kulak memesi yumuşaklığında olması için aldığı kadar un (yaklaşık 3.5 su bardağı) karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük, biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin. İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
Pişirme: 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kalori | 767.12 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 6.45 g | 10% |
Kolestrol | 0.87 mg | 0% |
Sodyum | 616.97 mg | 26% |
Toplam Karbonhidrat | 53.68 g | 18% |
Protein | 28.85 g | 58% |
Kalsiyum | 14.23 mg | 1% |
Demir | 0.2 mg | 1% |
Potasyum | 75.03 mg | 2% |
A Vitamini | 2.99 IU | 0% |
K Vitamini | 0.91 µg | 0% |