Sızma Zeytinyağlı Kremalı Yerelması Çorbas - COOK Tüketici Ürünleri

Sızma Zeytinyağlı Kremalı Yerelması Çorbas

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Öğle Yemeği
  • Kalori: 1123 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 2 Çorba Kaşığı
2 Deniz Tuzu 1 Tutam
3 Karabiber 1 Tutam
4 Maydanoz 1 Tutam
5 Su 2 Su Bardağı
6 Krema 0.5 Su Bardağı
7 Köri 0.5 Çay Kaşığı
8 Muskat 1 Tutam
9 Yer Elması 500 Gram
10 Dilimli Tost Ekmeği 3 Dilim

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanış: Yerelmalarının kabuklarını soyup temizleyin. Kararmamaları için soyduklarınızı su dolu bir kabın içerisine atın. Hepsi temizlendikten sonra tekrar yıkayıp iri olanlarını birkaç parçaya kesin.

2

Pişirme: Sızma zeytinyağından az bir miktar ayırarak kalanını tencereye alın, yerelmalarını ekleyin. Üstlerine köriyi serpip birkaç dakika karıştırarak soteleyin. Sıcak suyu tencereye ekleyin, kaynamasını bekledikten sonra altını kısarak yaklaşık 20 dk pişirin. 
Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blenderdan geçirin. Kremayı, muskat tuz ve karabiberi ilave edin. Kıvamına göre su ekleyebilirsiniz. Ayırdığınız yağ ile küp ekmekleri kıtırlaştırın.

3

Servis: Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üstlerine maydanoz ve kıtır ekmek, dilerseniz biraz daha muskat serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 187.26 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 5.92 g 9%
Katı Yağ 2.06 g 10%
Kolestrol 22.17 mg 7%
Sodyum 20.18 mg 1%
Toplam Karbonhidrat 25.12 g 8%
Diyet Lifi 1.92 mg 6%
Protein 3.49 g 7%
Kalsiyum 78.89 mg 8%
Demir 3.93 mg 22%
Potasyum 643.39 mg 18%
A Vitamini 289.97 IU 6%
B1 Vitamini 0.07 mg 5%
B2 Vitamini 0.08 mg 5%
B6 Vitamini 0.15 mg 8%
B12 Vitamini 0.1 µg 0%
E Vitamini 0.28 mg 1%
K Vitamini 10.16 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.