Şiveydiz - COOK Tüketici Ürünleri

Şiveydiz

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2423 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 50 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sarımsak 1 Demet
2 Taze Soğan 1 Demet
3 Süzme Yoğurt 500 Gram
4 Haşlanmış Nohut 1 Su Bardağı
5 Dana Kuşbaşı 300 Gram
6 Zeytin Yağı 0.5 Çay Bardağı
7 Tereyağ 30 Gram
8 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
9 Nane 1 Çay Kaşığı
10 Aspir Otu 1 Çay Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Şiveydiz Taze soğanı ve sarımsakları temizleyip yarım parmak kalınlığında, çorba kaşığına sığacak şekilde doğrayın. Kaynar suda sarımsaklar ile taze soğanları 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğan ve sarımsakları daha sonra kullanmak üzere ayırın. Zeytinyağını ısıtıp eti ekleyin. Suyunu çekene dek kavurun. Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Etler yumuşayana dek pişirin.

2

Oda ısısındaki süzme yoğurdu iyice çırpıp tencerede sürekli karıştırarak (kesilmemesi için) kaynatın. Kaynamaya başlayınca önceden haşlanmış taze soğan ve sarımsakları, haşlanmış eti, haşlanmış nohudu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp tereyağında kavrulmuş nane-haspir otu karışımını ve tuzu ekleyin. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 605.79 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 44.02 g 67%
Katı Yağ 2.61 g 13%
Kolestrol 7.95 mg 3%
Sodyum 285.76 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 46.69 g 16%
Diyet Lifi 1 mg 3%
Protein 32.24 g 64%
Kalsiyum 254.12 mg 25%
Demir 3.16 mg 18%
Potasyum 76.63 mg 2%
A Vitamini 311.33 IU 6%
B1 Vitamini 0.15 mg 10%
B2 Vitamini 0.1 mg 6%
B6 Vitamini 0.21 mg 11%
E Vitamini 1.93 mg 6%
K Vitamini 1.03 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.