# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sarımsak | 1 Demet |
2 | Taze Soğan | 1 Demet |
3 | Süzme Yoğurt | 500 Gram |
4 | Haşlanmış Nohut | 1 Su Bardağı |
5 | Dana Kuşbaşı | 300 Gram |
6 | Zeytin Yağı | 0.5 Çay Bardağı |
7 | Tereyağ | 30 Gram |
8 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
9 | Nane | 1 Çay Kaşığı |
10 | Aspir Otu | 1 Çay Kaşığı |
Şiveydiz Taze soğanı ve sarımsakları temizleyip yarım parmak kalınlığında, çorba kaşığına sığacak şekilde doğrayın. Kaynar suda sarımsaklar ile taze soğanları 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğan ve sarımsakları daha sonra kullanmak üzere ayırın. Zeytinyağını ısıtıp eti ekleyin. Suyunu çekene dek kavurun. Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Etler yumuşayana dek pişirin.
Oda ısısındaki süzme yoğurdu iyice çırpıp tencerede sürekli karıştırarak (kesilmemesi için) kaynatın. Kaynamaya başlayınca önceden haşlanmış taze soğan ve sarımsakları, haşlanmış eti, haşlanmış nohudu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp tereyağında kavrulmuş nane-haspir otu karışımını ve tuzu ekleyin. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Kalori | 605.79 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 44.02 g | 67% |
Katı Yağ | 2.61 g | 13% |
Kolestrol | 7.95 mg | 3% |
Sodyum | 285.76 mg | 12% |
Toplam Karbonhidrat | 46.69 g | 16% |
Diyet Lifi | 1 mg | 3% |
Protein | 32.24 g | 64% |
Kalsiyum | 254.12 mg | 25% |
Demir | 3.16 mg | 18% |
Potasyum | 76.63 mg | 2% |
A Vitamini | 311.33 IU | 6% |
B1 Vitamini | 0.15 mg | 10% |
B2 Vitamini | 0.1 mg | 6% |
B6 Vitamini | 0.21 mg | 11% |
E Vitamini | 1.93 mg | 6% |
K Vitamini | 1.03 µg | 0% |