Sebzeli Tavuk - COOK Tüketici Ürünleri

Sebzeli Tavuk

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 941 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 60 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Yoğurt 5 Çorba Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Kekik 1 Tatlı Kaşığı
4 Karabiber 1 Çay Kaşığı
5 Bütün Tavuk 1 Adet
6 Baldo Pirinç 3 Çorba Kaşığı
7 Havuç 4 Adet
8 Patates 3 Adet
9 Sarımsak 2 Diş
10 Soğan 2 Adet
11 Domates Salcası 2 Çorba Kaşığı
12 Cook Fırın Torbası Büyük Boy 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Havuç, patates, soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.Derin bir kabın içerisinde sebzeler, pirinç ve tuzu karıştırın.Bütün tavuğun içini iyice temizleyin.Hazırladığınız harçla tavuğun içini doldurun.

2

Sosunu hazırlama: Sosunu hazırlamak için gerekli olan malzemeleri (5 çorba kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, damak tadınıza göre tuz) karıştırıp tavuğa sürün.

3

Pişirme: Tavuğu COOK Fırın Torbası'na koyup ağzını bağlayın.Torbanın üstüne kürdan yardımı ile 4-5 küçük delik açın. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Bir tabağa alarak servis yapınız. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 117.66 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 1.87 g 3%
Katı Yağ 0.46 g 2%
Doymamış Yağ 0.02 g 0%
Kolestrol 14.39 mg 5%
Sodyum 207.95 mg 9%
Toplam Karbonhidrat 19.91 g 7%
Diyet Lifi 0.66 mg 2%
Protein 6.83 g 14%
Kalsiyum 30.99 mg 3%
Demir 1.87 mg 10%
Potasyum 372.77 mg 11%
A Vitamini 7183.51 IU 144%
B1 Vitamini 0.04 mg 3%
B2 Vitamini 0.03 mg 2%
B3 Vitamini 0.93 mg 5%
B6 Vitamini 2.41 mg 121%
E Vitamini 1.42 mg 5%
K Vitamini 0.55 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.