# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yoğurt | 5 Çorba Kaşığı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Kekik | 1 Tatlı Kaşığı |
4 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
5 | Bütün Tavuk | 1 Adet |
6 | Baldo Pirinç | 3 Çorba Kaşığı |
7 | Havuç | 4 Adet |
8 | Patates | 3 Adet |
9 | Sarımsak | 2 Diş |
10 | Soğan | 2 Adet |
11 | Domates Salcası | 2 Çorba Kaşığı |
12 | Cook Fırın Torbası Büyük Boy | 1 Adet |
Hazırlama: Havuç, patates, soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.Derin bir kabın içerisinde sebzeler, pirinç ve tuzu karıştırın.Bütün tavuğun içini iyice temizleyin.Hazırladığınız harçla tavuğun içini doldurun.
Sosunu hazırlama: Sosunu hazırlamak için gerekli olan malzemeleri (5 çorba kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, damak tadınıza göre tuz) karıştırıp tavuğa sürün.
Pişirme: Tavuğu COOK Fırın Torbası'na koyup ağzını bağlayın.Torbanın üstüne kürdan yardımı ile 4-5 küçük delik açın. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Bir tabağa alarak servis yapınız. Afiyet olsun.
Kalori | 117.66 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 1.87 g | 3% |
Katı Yağ | 0.46 g | 2% |
Doymamış Yağ | 0.02 g | 0% |
Kolestrol | 14.39 mg | 5% |
Sodyum | 207.95 mg | 9% |
Toplam Karbonhidrat | 19.91 g | 7% |
Diyet Lifi | 0.66 mg | 2% |
Protein | 6.83 g | 14% |
Kalsiyum | 30.99 mg | 3% |
Demir | 1.87 mg | 10% |
Potasyum | 372.77 mg | 11% |
A Vitamini | 7183.51 IU | 144% |
B1 Vitamini | 0.04 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.93 mg | 5% |
B6 Vitamini | 2.41 mg | 121% |
E Vitamini | 1.42 mg | 5% |
K Vitamini | 0.55 µg | 0% |