# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 4 Yemek Kaşığı |
2 | Ispanak | 1 Kilogram |
3 | Havuç | 6 Adet |
4 | Soğan | 1 Adet |
5 | Yumurta | 1 Adet |
6 | Pastırma | 20 Dilim |
7 | Yufka | 4 Yaprak |
8 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlama: Ispanaklarınızın yıkadıktan sonra doğrayın. Havuçlarınızı rendenin iri kısmı ile rendeleyin. Pastırmalarınızın çemenlerini temizleyin. Tavada rendelenmiş soğan ile birlikte ıspanağı 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ile kavurun ve bir kaba alın. Havuçları 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurun onu da ayrı bir kaba alın. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.
Pişirme: 1 yaprak yufkayı tezgahınızın üstüne serin 2 yemek kaşığı zeytinyağını üstüne sürün. Sonra 2.yaprağı koyun. bunun üstüne kavurduğunuz ıspanağı serpiştirin. 3.yaprağı yerleştirdikten sonra bu sefer kavurduğunuz havuçları serpin. 4.yaprağı da bunun üstüne koyun ve 20 dilim pastırmayı yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın. COOK Yağlı Pişirme Kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize yerleştirin üstüne 1 yumurtanın sarısını sürün ve pişirin. Piştikten sonra 2 parmak kalınlığında keserek sıcak servis yapın. Çok lezzetli oluyor tavsiye ederim. Afiyet Olsun
Kalori | 317.22 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 8.29 g | 13% |
Katı Yağ | 1.8 g | 9% |
Kolestrol | 45.56 mg | 15% |
Sodyum | 649.46 mg | 27% |
Toplam Karbonhidrat | 24.47 g | 8% |
Diyet Lifi | 0.75 mg | 3% |
Protein | 23.8 g | 48% |
Kalsiyum | 7.65 mg | 1% |
Demir | 2.06 mg | 11% |
Potasyum | 441.67 mg | 13% |
A Vitamini | 9290.5 IU | 186% |
B1 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
B3 Vitamini | 1.24 mg | 6% |
B6 Vitamini | 7.44 mg | 372% |
E Vitamini | 2.44 mg | 8% |
K Vitamini | 0.24 µg | 0% |