Sarımsak Soslu Çipura - COOK Tüketici Ürünleri

Sarımsak Soslu Çipura

  • Kaç Kişilik: 2
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1295 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 4 Çorba Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Kekik 1 Tutam
4 Defne Yaprağı 1 Adet
5 Karabiber 1 Tutam
6 Çipura 1 Adet
7 Patates 2 Adet
8 Sarımsak 3 Diş
9 Soğan 1 Adet
10 Tarhun Otu 1 Tutam
11 Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) 1 Yaprak
12 Sarımsak Sıkacağı 1 Adet
13 Sos Fırçası 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Sos : 3 diş sarımsak 1 küçük soğan 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ 1 adet defne yaprağı Tuz,karabiber,kekik,kuru tarhun Soğan ve sarımsağı sıkacak yardımıyla eziyoruz ve diğer malzemelerle karıştırp ağzını kapatıyoruz 5 dakika kadar aromalarının karışıp yoğunlaşmasını bekliyoruz.

2

Pişirme: Fırın tepsimizi COOK alüminyum folyo ile kaplıyoruz ve biraz zeytinyağı ile yağlıyoruz(tabi COOK yağlı pişirme kağıdı da kullanabiliriz) . Hazırladığımız sosu temizlenip ikiye bölünmüş çipuraya sos fırçası yardımıyla iyice yedirerek sürüyoruz ve tepsinin ortasına koyuyoruz etrafına kalan sosa buladığımız yarım cm kalınlığında dilimlenmiş patatesleri de dizip 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.Limon ve rokayla servis ediyoruz.Afiyet olsun…

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 647.73 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 13.31 g 20%
Katı Yağ 0.06 g 0%
Kolestrol 0.13 mg 0%
Sodyum 668.76 mg 28%
Toplam Karbonhidrat 69.12 g 23%
Diyet Lifi 0.21 mg 1%
Protein 31.46 g 63%
Kalsiyum 73.84 mg 7%
Demir 4.7 mg 26%
Potasyum 759.71 mg 22%
A Vitamini 634.86 IU 13%
B3 Vitamini 1.32 mg 7%
B6 Vitamini 4.52 mg 226%
E Vitamini 2.39 mg 8%
K Vitamini 2.93 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.