Saray Usülü Dana Mahmudiye - COOK Tüketici Ürünleri

Saray Usülü Dana Mahmudiye

  • Kaç Kişilik: 1
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3297 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 90 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 1 Adet
2 Tarçın 1 Adet
3 Tatlı Kırmızıbiber 1 Adet
4 Yenibahar 1 Adet
5 Tereyağ 1 Adet
6 Dana Kuşbaşı 1 Adet
7 Kayısı 1 Adet
8 Badem 1 Adet
9 Sarımsak 1 Adet
10 Taze Soğan 1 Adet
11 Kuru Soğan 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

tereyağında soğan ve sarımsak kavrulur etler eklenir kavrulur suyu biraz çekince baharatlar ve çubuk tarçın ilave edilir biraz kavrulur un ilave edilir birazdaha kavrulur biraz su eklenir pişmeye bırakılır etler pişince içerisine kavrulmuş badem kayısı taze soğan eklenir birazdaha pişirilir en son tereyağında kırmızı tozbiber kızdırılıp dökülür yarım saat dinlendirilir servis yapılır

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 3297.50 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 163.39 g 248%
Katı Yağ 46.76 g 234%
Kolestrol 132.75 mg 44%
Sodyum 637.5 mg 27%
Toplam Karbonhidrat 370 g 123%
Diyet Lifi 17.5 mg 58%
Protein 131.65 g 263%
Kalsiyum 761.25 mg 76%
Demir 12.14 mg 67%
Potasyum 902.5 mg 26%
A Vitamini 3758.75 IU 75%
B3 Vitamini 0.88 mg 4%
B6 Vitamini 9.5 mg 475%
E Vitamini 3.63 mg 12%
K Vitamini 2.14 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.