# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Taze Kaşar | 0.5 Su Bardağı |
2 | Maydanoz | 1 Demet |
3 | Susam | 1 Çorba Kaşığı |
4 | Tereyağ | 1 Çorba Kaşığı |
5 | Dana Kıyma | 150 Gram |
6 | Antep Fıstığı | 2 Çorba Kaşığı |
7 | Sarımsak | 1 Diş |
8 | Ekmek Hamuru | 500 Gram |
9 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
10 | Cook Polietilen Streç Film | 1 Adet |
Hazırlanışı: Kaşarı rendeleyin, maydanoz ve sarımsakları minik minik doğrayın. Çukur bir kaba kıymayı koyun. Doğradığınız maydanozları ve sarımsakları kabın içine boşaltın. Tuz, karabiberi ilave edin ve oluşan harcı yoğurun.
Dinlendirme: Harcı dinlendirmek için bulunduğu kabı COOK Streç Film ile sarıp buzdolabına koyun.
Hazırlanışı (devam): 15dk. dinlendirdiğiniz ekmek hamurunu çıkarın, tezgaha biraz un serpin. Hamuru küçük top parçalar halinde bölün. Böldüğünüz parçaları bir merdane yardımı ile açın. Tencereye veya tavaya sıvı yağ dökün ve ocağın altını açın. Yağ kızardıktan sonra buzdolabında dinlendirdiğiniz köfteleri tavanın içerisine koyun ve pişirmeden hafifçe kızartın.
Açmış olduğunuz ekmek hamurunu alın, içerisine rendelenmiş kaşarı yerleştirin. Kaşarın üzerine antep fıstığını koyun. Hafifçe kızarttığınız köfteyi de antep fıstığının üzerine yerleştirin, köftenin her yerini kapayacak şekilde ekmek hamurunu yukarıya doğru katlayın ve ters çevirin.
Pişirme: Tepsiye COOK Yağlı Pişirme Kağıdı’nı serin. Hazırlamış olduğunuz ekmek hamurlu köfteleri COOK Yağlı Pişirme Kağıdı’nın üzerine yerleştirin. Hamurların üzerine bir fırça yardımı ile tereyağını sürüp susam serpin. 180 °C de önceden ısıttığınız fırınınızda 20 dakika pişirin.
Servis: Fırından çıkardığınız sahan kebabınızı ortadan ikiye kesip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kalori | 401.03 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 12.54 g | 19% |
Katı Yağ | 0.59 g | 3% |
Kolestrol | 1.77 mg | 1% |
Sodyum | 13.99 mg | 1% |
Toplam Karbonhidrat | 11.58 g | 4% |
Diyet Lifi | 0.4 mg | 1% |
Protein | 16.68 g | 33% |
Kalsiyum | 138.19 mg | 14% |
Demir | 0.73 mg | 4% |
Potasyum | 5.64 mg | 0% |
A Vitamini | 964.36 IU | 19% |
B6 Vitamini | 0.09 mg | 5% |
B12 Vitamini | 0.25 µg | 0% |
E Vitamini | 0.12 mg | 0% |
K Vitamini | 182.24 µg | 0% |