# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yoğurt | 1 Çay Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tatlı Kaşığı |
3 | Maydanoz | 0.5 Demet |
4 | Limon Suyu | 1 Adet |
5 | Bütün Tavuk | 0.5 Adet |
6 | Su | 1 Litre |
7 | Organik Pirinç | 1 Adet |
8 | Havuç | 300 Gram |
9 | Patates | 200 Gram |
10 | Yumurta | 2 Adet |
11 | Margarin | 100 Gram |
Hazırlanışı Tavuk haşlanıp, suyu süzülür. Tavuk suyu tencereye konur. İçine pirinç konup kaynatılır. Kaynarken havuç, ayıklanmış tavukince parçalar halinde ilave edilir. Pişince patates konup, 5 dk. kaynatılır. Turşu ilave edilip, biraz daha kaynatılır.
Hazırlanışı (devam) Başka bir kapta margarin eritilip, un kavrulur. Una tavuk suyu katıp, bulamaç yapılır, yumurta, yoğurt, limon suyu karıştırılıp, süzgeçten geçirilir. Hazırlanan sos, tencereye süzdürülüp, tuzu atılarak 2 dk. kaynatılır. Afiyet olsun.
Kalori | 486.78 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 22.94 g | 35% |
Katı Yağ | 4.26 g | 21% |
Doymamış Yağ | 3.75 g | 38% |
Kolestrol | 16.77 mg | 6% |
Sodyum | 898.16 mg | 37% |
Toplam Karbonhidrat | 34.52 g | 12% |
Diyet Lifi | 1.03 mg | 3% |
Protein | 10.12 g | 20% |
Kalsiyum | 63.3 mg | 6% |
Demir | 1.46 mg | 8% |
Potasyum | 398.55 mg | 11% |
A Vitamini | 9850.95 IU | 197% |
B1 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.8 mg | 4% |
B6 Vitamini | 0.43 mg | 22% |
E Vitamini | 3.42 mg | 11% |
K Vitamini | 136.69 µg | 0% |