Roast Beef - COOK Tüketici Ürünleri

Roast Beef

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Amerikan Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3788 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 1 Çorba Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
3 Biberiye 20 Gram
4 Karabiber 1 Çay Kaşığı
5 Dana Bonfile 1500 Gram
6 Hardal 1 Çay Kaşığı
7 Worschster Sos 1 Tatlı Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

ROAST BEEF Bonfilenin her iki baştan münasip miktar kesiniz. Ortadan çıkan muntazam parça Rozbif yapacağımız kısımdır. Baştan ve sondan çıkarılan parcalar muntazam kesilerek ve dövülerek ızgara Bonfile olur. Orta parça : Bir kaşık sıvı yağda ve yapışmaz tavada harlı ateşte her tarafı yanmaya yakın kızartılır. Bu şekilde etin suyu içinde kalacak şekilde şoke edilmiş olur. Dinlendirilerek ılık hale gelmiş Roast Beef üzerine hardal ve Worchster suyu sürüldükten sonra bolca biberiye otuna bulanır tuz bolca karabiber konur ve aluminyum kağıdına sarılarak her tarafı kapatılır. 250 dereceye ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika bırakılır. Bu şekilde Roast Beef hazırlanmış olur. Aluminyum kağıttan çıkarılır bir gün soğutucuda bırakılınca et daha bir toparlanmış olur ve kolay kesilir. Özelliği mümkün olduğunca ince dilimler halinde kesilerek mayonezle servis edilmesidir.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 947.06 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 97.51 g 148%
Kolestrol 243.75 mg 81%
Sodyum 420.78 mg 18%
Toplam Karbonhidrat 4.08 g 1%
Diyet Lifi 0.02 mg 0%
Protein 62.44 g 125%
Kalsiyum 3.02 mg 0%
Demir 0.19 mg 1%
Potasyum 10.38 mg 0%
A Vitamini 4.83 IU 0%
E Vitamini 1.06 mg 4%
K Vitamini 1.03 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.