# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 80 Mililitre |
2 | Zeytin Yağı | 1 Yemek Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Karabiber | 1 Tutam |
5 | Limon Suyu | 2 Tatlı Kaşığı |
6 | Limon Suyu | 1 Yemek Kaşığı |
7 | Su | 250 Mililitre |
8 | Hardal | 1 Çay Kaşığı |
9 | Dolma Amerikan Biber | 200 Gram |
10 | Sarımsak | 6 Diş |
11 | Soğan | 1 Adet |
12 | Yumurta | 1 Adet |
13 | Rezene | 600 Gram |
14 | İnek Sütü | 250 Mililitre |
15 | Rezene Tohumu | 2 Yemek Kaşığı |
16 | Sebze Suyu | 500 Mililitre |
17 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) | 1 Adet |
Hazırlama: Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Taze rezeneyi doğrayarak fırın kabına alın. Doğranmış soğan, 4 diş sarımsak, rezene tohumunu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip 30 dakika pişirin, üzerini COOK Alüminyum Mutfak Folyosu ile örterek 15 dakika daha pişirin. Kabı fırından alıp malzemeyi soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz sebzeleri büyük bir tencereye alın. Süt, su, sebze suyunu ekleyip yüksek ateşte 15 dakika kaynatın. Blender'dan geçirerek pürüzsüz hale getirin. 2 tatlı kaşığı Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Sosun Hazırlanması: 2 diş sarımsak, 1 yumurtanın sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu, ve hardalı blender'dan geçirin. 80 ml.zeytinyağını incecik akıtarak karıştırmaya devam edin. Közlenmiş biberi de ekleyerek pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın ve çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın. Afiyet Olsun
Kalori | 412.29 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 25.9 g | 39% |
Katı Yağ | 0.01 g | 0% |
Kolestrol | 0.16 mg | 0% |
Sodyum | 743 mg | 31% |
Toplam Karbonhidrat | 25.52 g | 9% |
Diyet Lifi | 4.85 mg | 16% |
Protein | 12.36 g | 25% |
Kalsiyum | 236.09 mg | 24% |
Demir | 3.38 mg | 19% |
Potasyum | 1347.06 mg | 38% |
A Vitamini | 1848.89 IU | 37% |
B3 Vitamini | 0.57 mg | 3% |
B6 Vitamini | 5.42 mg | 271% |
E Vitamini | 4.22 mg | 14% |
K Vitamini | 2.89 µg | 0% |