1
RAVİOLİ
Maydanozu temizleyip kıyın. Un, yumurta, bir tutam tuz ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekin. Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle yoğurun. Folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin.
Domatesli sos için, kurutulmuş domatesleri ılık suda beklettikten sonra kıyın. Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavurun. Domates püresi ve domatesleri ilave edip 5-6 dakika daha kavurun.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın. Yufkalardan 5'er cm'lik daireler kesin. Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın. Maydanozlu ravyoli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
383.77 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
12.28 g |
19% |
Katı Yağ |
0.87 g |
4% |
Kolestrol |
2.66 mg |
1% |
Sodyum |
183.71 mg |
8% |
Toplam Karbonhidrat |
11.63 g |
4% |
Diyet Lifi |
0.28 mg |
1% |
Protein |
16.5 g |
33% |
Kalsiyum |
21.68 mg |
2% |
Demir |
0.54 mg |
3% |
Potasyum |
135.4 mg |
4% |
A Vitamini |
560.9 IU |
11% |
B3 Vitamini |
0.04 mg |
0% |
B6 Vitamini |
0.59 mg |
30% |
B12 Vitamini |
0.63 µg |
0% |
E Vitamini |
0.39 mg |
1% |
K Vitamini |
91.29 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.