Ramazan Pidesi - COOK Tüketici Ürünleri

Ramazan Pidesi

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3999 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 60 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 1 Yemek Kaşığı
2 Un 5.5 Su Bardağı
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Toz Şeker 1 Yemek Kaşığı
5 Çörek Otu 1 Tatlı Kaşığı
6 Su 250 Mililitre
7 Tereyağ 50 Gram
8 Yağlı İnek Sütü 100 Mililitre
9 Yumurta 1 Adet
10 İnstant Kuru Maya (gram) 10 Gram
11 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı: Su ve sütü orta boy bir sos tenceresine alarak kısık ateşte ısıtın, (kaynama noktasına gelmeyecek, tereyağı eritecek sıcaklıkta olması yeterli) ocaktan alın ve içine tereyağı ile şekeri ekleyerek malzemeler eriyene kadar karıştırın. Maya, tuz, 5 bardak unu denin bir kaba eleyin. Mikserin hamur yoğurma başlıklarını takın ve unu karıştırırken yavaş yavaş sıvı karışımı ilave edin. Hamur iyice yoğrulana kadar(ekmek hamuru gibi) mikserle işleme devam edin. Yoğurma işlemi bitince hamurun bulunduğu kabın üzerine nemli bir havlu sererek, 45–50 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamur çok fazla kabaracak onun için tahta bir kaşık yardımı ile mayalanan hamurun havasını alın. Kenarlarını kaptan kurtararak üzerine un serpin ve beze yapın.

2

Pişirme: Fırını 180 dereceye ısıtın, fırın tepsisine COOK Yağlı Pişirme Kâğıdını serin hamuru daire şeklinde açın, eliniz ile pide şeklini verin. Bir kapta 1 yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı karıştırın, fırça yardımı ile pidenin üzerine sürün, çörek otu serperek fırına verin. İyice kızarana kadar pişirin ılık servis yapın. AFİYET OLSUN .....

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 666.66 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 8.04 g 12%
Katı Yağ 2.86 g 14%
Kolestrol 8.83 mg 3%
Sodyum 298.12 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 21.76 g 7%
Diyet Lifi 0.07 mg 0%
Protein 21.21 g 42%
Kalsiyum 37.42 mg 4%
Demir 1.75 mg 10%
Potasyum 65.28 mg 2%
A Vitamini 162.5 IU 3%
E Vitamini 0.37 mg 1%
K Vitamini 0.1 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.