# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 1 Yemek Kaşığı |
2 | Un | 5.5 Su Bardağı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Toz Şeker | 1 Yemek Kaşığı |
5 | Çörek Otu | 1 Tatlı Kaşığı |
6 | Su | 250 Mililitre |
7 | Tereyağ | 50 Gram |
8 | Yağlı İnek Sütü | 100 Mililitre |
9 | Yumurta | 1 Adet |
10 | İnstant Kuru Maya (gram) | 10 Gram |
11 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlanışı: Su ve sütü orta boy bir sos tenceresine alarak kısık ateşte ısıtın, (kaynama noktasına gelmeyecek, tereyağı eritecek sıcaklıkta olması yeterli) ocaktan alın ve içine tereyağı ile şekeri ekleyerek malzemeler eriyene kadar karıştırın. Maya, tuz, 5 bardak unu denin bir kaba eleyin. Mikserin hamur yoğurma başlıklarını takın ve unu karıştırırken yavaş yavaş sıvı karışımı ilave edin. Hamur iyice yoğrulana kadar(ekmek hamuru gibi) mikserle işleme devam edin. Yoğurma işlemi bitince hamurun bulunduğu kabın üzerine nemli bir havlu sererek, 45–50 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamur çok fazla kabaracak onun için tahta bir kaşık yardımı ile mayalanan hamurun havasını alın. Kenarlarını kaptan kurtararak üzerine un serpin ve beze yapın.
Pişirme: Fırını 180 dereceye ısıtın, fırın tepsisine COOK Yağlı Pişirme Kâğıdını serin hamuru daire şeklinde açın, eliniz ile pide şeklini verin. Bir kapta 1 yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı karıştırın, fırça yardımı ile pidenin üzerine sürün, çörek otu serperek fırına verin. İyice kızarana kadar pişirin ılık servis yapın. AFİYET OLSUN .....
Kalori | 666.66 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 8.04 g | 12% |
Katı Yağ | 2.86 g | 14% |
Kolestrol | 8.83 mg | 3% |
Sodyum | 298.12 mg | 12% |
Toplam Karbonhidrat | 21.76 g | 7% |
Diyet Lifi | 0.07 mg | 0% |
Protein | 21.21 g | 42% |
Kalsiyum | 37.42 mg | 4% |
Demir | 1.75 mg | 10% |
Potasyum | 65.28 mg | 2% |
A Vitamini | 162.5 IU | 3% |
E Vitamini | 0.37 mg | 1% |
K Vitamini | 0.1 µg | 0% |