1
Unun içerinse suyu, yumurtayı, sirkeyi ve tuzu da ekleyip kulak memesi kıvamında olan hamur yapın. Gerekirse az, az un ilave edin. Hamurunuzu 14 adet eşit bezelere ayırınız. Bu bezeleri 30 dakika süresince dinlendiriniz.
Hamur bezelerinizi pasta tabağı büyüklüğünde açınız. Üzerlerine tereyağı sürünüz ve yedi katını üst, üste koyunuz ve en üste yağ sürmeyiniz. Hamuru elinizle biraz bastırıp buzdolabına koyunuz. Arda kalan yedi bezeyi aynı işlemle hazırlayıp 1saat kadar dinlendiriniz.
Peyniri rendeleyiniz. Ayıklayıp bolca yıkadığınız (son suyundan önce sirkede birkaç dakika bekletip durulayınız) maydanozları ince, ince kıyınız ve rendelediğiniz peynirle karıştırınız.
Yedi katlı hamurunuzu mutfak tezgahınızı unlayıp üzerinde açabileceğiniz en ince halde açınız. Hamurunuzun kenarından 4 santimetre ilerisine peynirli harcınızdan koyunuz. Boş olan kısmını da üstüne katlayınız. Kenarları keskin bir çay tabağı yada kapağın yardımıyla yarım ay şeklinde kesiniz. Kestikten sonra hamurun kalan parçalarını yeniden yoğurarak hamur bitene kadar tekrarlayın.
Derince bir tavada altı açık ocakta, bolca yağı kızdırınız. Tavanın alacağı kadar böreği tavaya koyunuz. İki yanları da kızarıncaya kadar ve puf, puf kabarıncaya kadar kızartınız. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun..
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
550.30 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
2.55 g |
4% |
Katı Yağ |
1.14 g |
6% |
Kolestrol |
3.53 mg |
1% |
Sodyum |
49.58 mg |
2% |
Toplam Karbonhidrat |
16.8 g |
6% |
Protein |
18.07 g |
36% |
Kalsiyum |
3.16 mg |
0% |
Demir |
0.06 mg |
0% |
Potasyum |
36.33 mg |
1% |
A Vitamini |
56.6 IU |
1% |
E Vitamini |
0.05 mg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.