Pudingli Elma Tatlısı - COOK Tüketici Ürünleri

Pudingli Elma Tatlısı

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 870 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Esmer Şeker 6 Çorba Kaşığı
2 Karanfil 4 Dal
3 Su 4 Su Bardağı
4 Elma 6 Adet
5 Yağsız İnek Sütü 1 Su Bardağı
6 Taze Nane 1 Dal
7 Kırmızı Toz Gıda Boyası 1 Tutam
8 Light Vanilyalı Puding 0.5 Paket

Yapım Aşamaları

1

ELMALARIN kabuklarını soyup ortalarını çıkarın ve bir tencereye dizin. Üzerine esmerşeker, su, karanfil, kırmızı toz boya koyup kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin.

2

Diğer tarafta light süt ile light vanilyalı pudingi muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Sıcakken, pişen elmaların ortalarına doldurun. Taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun..

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 145.11 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 0.34 g 1%
Sodyum 37.66 mg 2%
Toplam Karbonhidrat 34.13 g 11%
Diyet Lifi 2.25 mg 8%
Protein 3.67 g 7%
Kalsiyum 73.88 mg 7%
Demir 1.06 mg 6%
Potasyum 246.46 mg 7%
A Vitamini 116.13 IU 2%
E Vitamini 0.13 mg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.