1
Bir tencerede erittiğimiz 75 gr margarine 1 fincan süt ve 1 fincan suyu ilave edip bir taşım kaynatalım. Tuz 2 çay kaşığı şeker ve 2.5 fincan un ekleyelim. Karıştırarak 5 - 6 dakika hafif ateşte pişirelim. Ocaktan alalım ılınsın. 4 adet yumurtayı bir bir hamura yedirerek karıştıralım. Cook Yağlı Pişirme Kağıdını
serdiğimiz tepsiye iki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz-fındık arası büyüklüğünde aralıklı olarak dizelim. 175 derecede pembeleşinceye kadar fırını hiç açmadan pişirelim. Bu şekilde fırının içinde soğusun.Küçük bir tencerede 2 yumurta sarısı, 1 su bardağı şeker, 2 kaşık tepeleme un, 0.5 litre sütü karıştırıp muhallebi gibi pişirelim. Vanilya ve 50 gr margarini karıştırıp soğutalım. Bir başka tencerede çikolatalı sosu tarifine göre hazırlayalım. Çikolata sosu ve muhallebiyi soğuturken kabuk tutmaması için sürekli karıştırmak gerekir. Ancak Cook Mutfağı tariflerinden öğrendiğim gibi Cook Polietilen Streç Filmi muhallebi sıcakken muhallebiye değecek şekilde üzerini kapatırsanız sürekli karıştırmanıza gerek kalmıyor.Hazırladığımız muhallebiyi krema pompası yardımı ile soğumuş olan hamur toplarımıza dolduralım. Üzerini çikolata sosu ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
386.86 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
12.79 g |
19% |
Katı Yağ |
1.9 g |
10% |
Doymamış Yağ |
1.87 g |
19% |
Sodyum |
398.98 mg |
17% |
Toplam Karbonhidrat |
27.97 g |
9% |
Protein |
8.53 g |
17% |
Kalsiyum |
72.51 mg |
7% |
Demir |
0.1 mg |
1% |
Potasyum |
208.87 mg |
6% |
A Vitamini |
515.68 IU |
10% |
E Vitamini |
1.13 mg |
4% |
K Vitamini |
0.01 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.