
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Taze Kaşar | 1 Su Bardağı |
| 2 | Zeytin Yağı | 1 Çorba Kaşığı |
| 3 | Biber Çarliston | 2 Adet |
| 4 | Yağlı İnek Sütü | 1 Su Bardağı |
| 5 | Yumurta | 1 Adet |
| 6 | Sosis | 3 Adet |
| 7 | Yufka | 1 Yaprak |
| 8 | Sucuk | 3 Dilim |
Hazırlama: Sucukları ve sosisleri küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küçük kesin. 1 su bardağı kadar taze kaşarı rendeleyin. Teflon tavayı 1 yemek kaşığı zeytinyap ile yağladıktan sonra yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tavaya yerleştirin. Daha sonra hazırladığınız sucuk, sosis, biberler ve rendelenmiş peyniri tavanın içindeki yufkaya yayarak yerleştirin. Ayrı bir kapta 1 su bardağı sütü ve yumurtayı çırpın. Yufkanın içindeki malzemelerin üstüne dökün. Tavanın dışına sarkan yufkanın kenarlarını ortada birleşecek şekilde kapatın.
Pişirme: Tavanızı pişirmeye hazır şekilde 15 dakika kadar buzdolabınızda bekletin. Sonra önlü arkalı çevirerek kızartın. Afiyet olsun.
| Kalori | 890.86 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 70.07 g | 106% |
| Katı Yağ | 14.16 g | 71% |
| Doymamış Yağ | 2.25 g | 23% |
| Kolestrol | 77.81 mg | 26% |
| Sodyum | 929.56 mg | 39% |
| Toplam Karbonhidrat | 17.62 g | 6% |
| Protein | 34.28 g | 69% |
| Kalsiyum | 436.43 mg | 44% |
| Demir | 1.5 mg | 8% |
| Potasyum | 346.35 mg | 10% |
| A Vitamini | 169.98 IU | 3% |
| B6 Vitamini | 0.4 mg | 20% |
| B12 Vitamini | 0.75 µg | 0% |
| E Vitamini | 0.83 mg | 3% |
| K Vitamini | 2.12 µg | 0% |