1
Kırmızı lahanayı uzunlamasina ince ince kesin. Yarım portakalı sıkın . Elmayı soyun, çekirdek kısmını temizleyin,ince dilimler halinde doğrayin. Doğranmis lahanayı çukur bir kaba alın , üzerine portakal suyunu dökerek tuzla elinizle birkaç dakika ovun ,sıkın,salata kâsesine koyun. Portakalın diğer yarısının kabuğunu soyun, dışındaki zarı temizleyin, çekirdeklerini çıkartın, ince dilimler halinde doğrayin, elma ve üzümler ile birlikte lahanaya katın . Yoğurda dereotu , biraz tuz ve karabiber katip su ile biraz inceltin ve salatanın üzerine dökün . Dereotu yerine taze soğanın yeşil kısımları ve maydanoz da kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ..
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
241.73 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
2.62 g |
4% |
Kolestrol |
7.03 mg |
2% |
Sodyum |
517.9 mg |
22% |
Toplam Karbonhidrat |
40.17 g |
13% |
Diyet Lifi |
4.3 mg |
14% |
Protein |
23.17 g |
46% |
Kalsiyum |
94.94 mg |
9% |
Demir |
2.18 mg |
12% |
Potasyum |
682.52 mg |
20% |
A Vitamini |
2752.42 IU |
55% |
B3 Vitamini |
1.87 mg |
9% |
B6 Vitamini |
17.08 mg |
854% |
E Vitamini |
3.2 mg |
11% |
K Vitamini |
2.05 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.