1
3 adet kerevizi ince rende ile rendeleyin ve derin bir karıştırma kabına alın.
Diğer tarafta yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip karıştırın. Çekilmiş ceviz içi, bir tutam kırmızı pul biber ve bir tutam tuzu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra rendelenmiş kerevizlerin içine sarımsaklı ve cevizli yoğurdu ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde bir portakalı ince dilimleyin ve kereviz salatasını her bir portakal diliminin üzerine düzgünce yerleştirin. Düzgün bir form elde etmek için bir çay fincanını kalıp olarak kullanabilirsiniz. En son kerevizin üzerini ceviz ile süsleyip servise sunun.
Afiyet Olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
205.59 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
6.44 g |
10% |
Katı Yağ |
0.01 g |
0% |
Sodyum |
398.83 mg |
17% |
Toplam Karbonhidrat |
17.81 g |
6% |
Diyet Lifi |
1.6 mg |
5% |
Protein |
9.48 g |
19% |
Kalsiyum |
149.88 mg |
15% |
Demir |
0.28 mg |
2% |
Potasyum |
20.12 mg |
1% |
A Vitamini |
421.58 IU |
8% |
B6 Vitamini |
0.15 mg |
8% |
E Vitamini |
0.29 mg |
1% |
K Vitamini |
27.65 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.