Portakal Kasesinde Pancar Salatası - COOK Tüketici Ürünleri

Portakal Kasesinde Pancar Salatası

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 841 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 1 Yemek Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Karabiber 1 Tutam
4 Maydanoz 1 Demet
5 Limon Suyu 1 Yemek Kaşığı
6 Pancar 8 Adet
7 Sarımsak 3 Diş
8 Portakal 4 Adet
9 Cook Eldiven 1 Adet
10 Balsamik Sirke 1 Yemek Kaşığı
11 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Portakalları ikiye bölün, suyunu sıkıp çıkan yarım kabukları bir kenara ayırın. Fırın tepsisini COOK yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın. 8 adet elma büyüklüğündeki pancarları, kabuklarını soymadan, yaklaşık 45 dakika kadar fırında pişirin. Pişerken, kontrol etmek amacıyla, sivri bir bıçak yardımı ile pancarları delerek pişip pişmediğini kontrol edin. Piştikten sonra, biraz ılınınca pancarların kabuklarını soyun. Bu esnada üzerinizin leke olmaması için mutfak önlüğünüzü ve ellerinize pancar suyunun bulaşmaması için COOK kullan-at eldivenlerinizi takmayı unutmayın. Kabukları soyulmuş pancarları rendeleyin. Diğer tarafta, 1 demet maydanozu minik minik kıyın ve rendelenmiş pancara ekleyin. Rendelenmiş sarımsak, balsamik sirke, limon, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız bu maydanozlu pancar karışımını, ayırdığınız yarım portakal kabuklarının içine doldurup, üzerini süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun..

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 105.20 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 0.61 g 1%
Katı Yağ 0.02 g 0%
Sodyum 167.12 mg 7%
Toplam Karbonhidrat 23.6 g 8%
Diyet Lifi 0.33 mg 1%
Protein 6.83 g 14%
Kalsiyum 18.32 mg 2%
Demir 0.69 mg 4%
Potasyum 16.72 mg 0%
A Vitamini 703.43 IU 14%
B6 Vitamini 0.04 mg 2%
E Vitamini 0.07 mg 0%
K Vitamini 137.39 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.