Pırasa Dolması - COOK Tüketici Ürünleri

Pırasa Dolması

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1454 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 3 Çorba Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Nane 1 Tutam
4 Karabiber 1 Tutam
5 Maydanoz 1 Dal
6 Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
7 Su 1 Çay Kaşığı
8 Dana Kıyma 200 Gram
9 Köftelik Bulgur 0.5 Su Bardağı
10 Domates Salcası 1 Çorba Kaşığı
11 Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı
12 Pırasa 1 Kilogram

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Kalın pırasa tercih ediniz. Pırasaların beyaz kesimlerini uzunca kesin. Bol kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzün. Bir kapta kıyma, bulgur, kıyılmış maydonoz, nane, salçalar ve baharatları yoğurun. Pırasaları ortadan uzunlamasına kesin. Bir kenarına iç malzemeyi koyup muska şeklinde katlayın. Tencereye dizin.

2

Pişirme: Üzerine yeterince su, tuz ilave ettikten sonra üstüne bir tabak koyarak kapatın. Kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Arzunuza göre üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirerek de servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 363.63 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 18.67 g 28%
Katı Yağ 0.05 g 0%
Sodyum 428.06 mg 18%
Toplam Karbonhidrat 41.44 g 14%
Diyet Lifi 14.52 mg 48%
Protein 18.91 g 38%
Kalsiyum 263.38 mg 26%
Demir 4.54 mg 25%
Potasyum 113.14 mg 3%
A Vitamini 1046.86 IU 21%
B6 Vitamini 0.08 mg 4%
E Vitamini 1.11 mg 4%
K Vitamini 10.5 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.