# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 3 Çorba Kaşığı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Nane | 1 Tutam |
4 | Karabiber | 1 Tutam |
5 | Maydanoz | 1 Dal |
6 | Pul Kırmızıbiber | 1 Tutam |
7 | Su | 1 Çay Kaşığı |
8 | Dana Kıyma | 200 Gram |
9 | Köftelik Bulgur | 0.5 Su Bardağı |
10 | Domates Salcası | 1 Çorba Kaşığı |
11 | Biber Salçası | 1 Çorba Kaşığı |
12 | Pırasa | 1 Kilogram |
Hazırlama: Kalın pırasa tercih ediniz. Pırasaların beyaz kesimlerini uzunca kesin. Bol kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzün. Bir kapta kıyma, bulgur, kıyılmış maydonoz, nane, salçalar ve baharatları yoğurun. Pırasaları ortadan uzunlamasına kesin. Bir kenarına iç malzemeyi koyup muska şeklinde katlayın. Tencereye dizin.
Pişirme: Üzerine yeterince su, tuz ilave ettikten sonra üstüne bir tabak koyarak kapatın. Kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Arzunuza göre üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirerek de servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
Kalori | 363.63 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 18.67 g | 28% |
Katı Yağ | 0.05 g | 0% |
Sodyum | 428.06 mg | 18% |
Toplam Karbonhidrat | 41.44 g | 14% |
Diyet Lifi | 14.52 mg | 48% |
Protein | 18.91 g | 38% |
Kalsiyum | 263.38 mg | 26% |
Demir | 4.54 mg | 25% |
Potasyum | 113.14 mg | 3% |
A Vitamini | 1046.86 IU | 21% |
B6 Vitamini | 0.08 mg | 4% |
E Vitamini | 1.11 mg | 4% |
K Vitamini | 10.5 µg | 0% |