Pilav Üstünde Taskebabı - COOK Tüketici Ürünleri

Pilav Üstünde Taskebabı

  • Kaç Kişilik: 5
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3145 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 1 Adet
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Karabiber 1 Tutam
4 Baldo Pirinç 2 Su Bardağı
5 Su 3 Su Bardağı
6 Tereyağ 2 Yemek Kaşığı
7 Dana Kuşbaşı 750 Gram
8 Soğan 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Taskebabının Hazırlanması: Kuşbaşı etinizi, rendelenmiş soğan ve domates ile birlikte düdüklü tencereye koyup 1 bardak su, arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ilave ettikten sonra 25 dakika kadar pişiriniz.

2

Pilavın Hazırlanması: 2 su bardağı pirinci 20 dakika kadar ılık suda ıslatıp yıkayıp süzün. Pilav tencerenize 2 yemek kaşığı tereyağ koyup eritin. Taskebabının etlerini kevgir ile tencerenin altına yerleştirin. Üzerine pirinci koyup kaşığın arkası ile etlerin üzerine yayın. 2 bardak pirince 3 bardak su kullanacağız. Bunun bir bardağını düdüklü tenceredeki etin suyundan 2 bardağını da içme suyu olarak kullanalım. Pirincin şeklini bozmadan tencerenin kenarından yavaşca daire çizerek dökelim. 5 dakika orta ateşte 5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra 20 dakika demlenmeye bırakalım.

3

Servis: Servis tabağınızı tencerenin üstüne kapatıp tencereyi ters çevirerek şeklini bozmadan tabağa alın. Afiyet Olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 629.06 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 32.6 g 49%
Katı Yağ 1.37 g 7%
Kolestrol 4.34 mg 1%
Sodyum 282.98 mg 12%
Toplam Karbonhidrat 64.43 g 21%
Diyet Lifi 0.05 mg 0%
Protein 37.92 g 76%
Kalsiyum 11.84 mg 1%
Demir 0.49 mg 3%
Potasyum 136.29 mg 4%
A Vitamini 519.91 IU 10%
B1 Vitamini 0.01 mg 1%
B2 Vitamini 0.01 mg 1%
B3 Vitamini 0.21 mg 1%
B6 Vitamini 1.63 mg 82%
E Vitamini 0.66 mg 2%
K Vitamini 1.09 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.