Peynirli Patlıcan Sarma - COOK Tüketici Ürünleri

Peynirli Patlıcan Sarma

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Akdeniz Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1010 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 10 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Patlıcan 4 Adet
2 Klasik Beyaz Peynir 100 Gram
3 Ayçiçek Yağı 0.5 Çay Bardağı
4 Sofra Tuzu 1 Tutam
5 Kekik 1 Tutam
6 Dereotu 1 Dal
7 Karabiber 1 Tutam
8 Tava 1 Adet
9 Ceviz 6 Diş
10 Sarımsak 1 Diş

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayın ve soymadan uzunlamasına yarım cm. kalınlığında dilimleyin. Tavada yarım çay bardağı zeytinyağında yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Peynirinizi ezin ve içine ince kıyılmış ceviz, dereotu, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ilave ederek karıştırın. Pişirdiğiniz patlıcanların içine peynirli harçtan koyarak rulo şeklinde sarın.

2

Servis: Ruloların açılmaması için ortalarından birer kürdan geçirin. Peynirli patlıcan sarmalarınız servise hazır..... Afiyet Olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 126.32 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 60.17 g 91%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Sodyum 303.56 mg 13%
Toplam Karbonhidrat 5.78 g 2%
Diyet Lifi 0.66 mg 2%
Protein 3.59 g 7%
Kalsiyum 82.85 mg 8%
Demir 0.98 mg 5%
Potasyum 168.27 mg 5%
A Vitamini 55.25 IU 1%
B1 Vitamini 0.03 mg 2%
B2 Vitamini 0.14 mg 8%
B3 Vitamini 0.03 mg 0%
B5 Vitamini 0.12 mg 1%
B6 Vitamini 0.11 mg 6%
E Vitamini 3.38 mg 11%
K Vitamini 0.7 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.