# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Kabak | 3 Adet |
2 | Lor Peyniri | 250 Gram |
3 | Feslegen | 6 Dal |
4 | Dolmalık Fıstık | 100 Gram |
5 | Nar Ekşisi | 3 Yemek Kaşığı |
6 | Limon | 2 Adet |
7 | Zeytin Yağı | 1 Yemek Kaşığı |
8 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 2 Adet |
Peynirli Kabak Yuvarlama Fırınınızın derecesini 180’e alın ve ısınmaya bırakın. İlk olarak kabakları ince şeritler halinde kesin, daha sonra kesilmiş COOK yağlı kağıdı tepsiye serin ve üzerine zeytinyağı gezdirin sonra balsamik sirkesi, karabiber, tuz ilave edin.
Kestiğiniz kabakları tepsiye dizin ve kabakların altına yaptığınız işlemi kabakların üzerine de yapın. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kızartın
Kabaklar kızarırken, kabağın iç malzemesini hazırlamaya başlayın.
Tencerenin içine biraz sıvıyağ koyun dolmalık fıstıkları içine atıp biraz kızartın.
Ayrı bir kabın içine lor peynirleri koyun, fesleğeni ince ince doğrayın ve üzerine ekleyin, bir tatlı kaşığı kadar limon sıkın ve iyice karıştırın. Kızaran dolmalık fıstıkları da ilave edin ve tekrar karıştırın.
Pişen kabakları fırından çıkartın ve tezgahın üzerine alın. Her kabağın üzerine hazırladığınız iç harçtan koyun ve sarın.
Bu arada diğer tepsi tekrar fırına atılacağı için üzerine kesilmiş COOK yağlı kağıdı serin. Sardığınız kabakları tepsiye yerleştirin ve peynirlerin biraz daha erimesi için 1-2 dakika tekrar fırına atın.
Çıkardıktan sonra servis tabağına alın ve ister balsamik sirke, ister nar ekşisiyle süsleyip sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalori | 203.85 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 17.89 g | 27% |
Kolestrol | 0.19 mg | 0% |
Sodyum | 3.58 mg | 0% |
Toplam Karbonhidrat | 29.84 g | 10% |
Diyet Lifi | 1.13 mg | 4% |
Protein | 15.59 g | 31% |
Kalsiyum | 19.85 mg | 2% |
Demir | 0.62 mg | 3% |
Potasyum | 233.42 mg | 7% |
A Vitamini | 2062.63 IU | 41% |
B1 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
B6 Vitamini | 0.25 mg | 13% |
B12 Vitamini | 0.94 µg | 0% |
E Vitamini | 0.41 mg | 1% |
K Vitamini | 0.15 µg | 0% |