Pesto Soslu Kanepe - COOK Tüketici Ürünleri

Pesto Soslu Kanepe

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: İtalyan Mutfağı
  • Öğün: Atıştırmalık
  • Kalori: 1068 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 20 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Feslegen 0.5 Demet
2 Sarımsak 2 Diş
3 Çam Fıstığı 0.5 Çay Bardağı
4 Sızma Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
5 Karabiber 0.5 Çay Kaşığı
6 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
7 Baget Ekmeği 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Pesto Soslu Kanepe Fesleğen yapraklarını bol suyla yıkayın ve kağıt havlu arasında kurulayın.

2

Sarımsakların kabuğunu soyun fesleğen yaprakları ve çam fıstıklarını mutfak robotunda püre haline gelene kadar ezin. Robotun kapağını açıp çok az zeytinyağı ekleyin ve tekrar kapağı kapatıp çalıştırın. Bu işlemi zeytinyağı bitene kadar 4 kez uygulayın. Tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın.

3

Baget ekmekleri dilimleyin fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız ekmeklere, ortadan ikiye böldüğünüz yarım diş sarımsağı sürerek sarımsak tadının ekmeklere geçmesini sağlayın.

4

Hazırladığınız pesto sosunu ince bir katman halinde ekmeklere sürerek servis edin. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 267.18 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 3.54 g 5%
Sodyum 243.28 mg 10%
Toplam Karbonhidrat 9.55 g 3%
Diyet Lifi 0.07 mg 0%
Protein 1.62 g 3%
Kalsiyum 22.3 mg 2%
Demir 0.42 mg 2%
Potasyum 19.81 mg 1%
A Vitamini 1.23 IU 0%
B6 Vitamini 0.04 mg 2%
K Vitamini 0.57 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.