# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Feslegen | 0.5 Demet |
2 | Sarımsak | 2 Diş |
3 | Çam Fıstığı | 0.5 Çay Bardağı |
4 | Sızma Zeytin Yağı | 1 Çay Bardağı |
5 | Karabiber | 0.5 Çay Kaşığı |
6 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
7 | Baget Ekmeği | 1 Adet |
Pesto Soslu Kanepe Fesleğen yapraklarını bol suyla yıkayın ve kağıt havlu arasında kurulayın.
Sarımsakların kabuğunu soyun fesleğen yaprakları ve çam fıstıklarını mutfak robotunda püre haline gelene kadar ezin. Robotun kapağını açıp çok az zeytinyağı ekleyin ve tekrar kapağı kapatıp çalıştırın. Bu işlemi zeytinyağı bitene kadar 4 kez uygulayın. Tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın.
Baget ekmekleri dilimleyin fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız ekmeklere, ortadan ikiye böldüğünüz yarım diş sarımsağı sürerek sarımsak tadının ekmeklere geçmesini sağlayın.
Hazırladığınız pesto sosunu ince bir katman halinde ekmeklere sürerek servis edin. Afiyet olsun.
Kalori | 267.18 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 3.54 g | 5% |
Sodyum | 243.28 mg | 10% |
Toplam Karbonhidrat | 9.55 g | 3% |
Diyet Lifi | 0.07 mg | 0% |
Protein | 1.62 g | 3% |
Kalsiyum | 22.3 mg | 2% |
Demir | 0.42 mg | 2% |
Potasyum | 19.81 mg | 1% |
A Vitamini | 1.23 IU | 0% |
B6 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
K Vitamini | 0.57 µg | 0% |