1
Tavuk gögüslerini kusbasi dograyin ve kizdirilmis sivi yagda soteleyin .Daha sonra sirayla sogan, sarimsak ,yikanip dogranmis pazi yapraklarini ekleyin ve pisirin.Soteledikten sonra bir kutu hindistancevizi sütünü eger yoksa 200 ml kremayi ekleyin ,baharat ve tuzu aci sosuda ,bali ilave edin.Hindistancevizi sütü koyduktan sonra cok fazla pisirmeye devam etmeyin eklemeden tavuk ve paziarin pismesi makbuldur .Kavurdugunuz yer fistiklarini ezi üzerine serpin .Basmati yada yasmin pirincle servis edebilirsiniz .Ayni tarifi pazi yoksa ispanaklada deneyebilirsiniz.Afiyet olsun....
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
502.41 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
122.28 g |
185% |
Katı Yağ |
0.22 g |
1% |
Kolestrol |
0.1 mg |
0% |
Sodyum |
137.8 mg |
6% |
Toplam Karbonhidrat |
10.09 g |
3% |
Diyet Lifi |
1.79 mg |
6% |
Protein |
23.12 g |
46% |
Kalsiyum |
25.43 mg |
3% |
Demir |
1.69 mg |
9% |
Potasyum |
294.28 mg |
8% |
A Vitamini |
457.35 IU |
9% |
B3 Vitamini |
0.35 mg |
2% |
B6 Vitamini |
3.23 mg |
162% |
E Vitamini |
8.05 mg |
27% |
K Vitamini |
0.88 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.