# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yoğurt | 500 Gram |
2 | Lor Peyniri | 0.5 Kilogram |
3 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
4 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
5 | Köftelik Bulgur | 1 Su Bardağı |
6 | Sarımsak | 2 Diş |
7 | Soğan | 1 Adet |
8 | Pazı | 1 Kilogram |
9 | Kaymak | 5 Yemek Kaşığı |
10 | Reyhan | 1 Yemek Kaşığı |
Hazırlanışı: Pazı yaprakları saplarından ayrılarak yıkanır. Kaynar suya batırılıp 2-3 dakika kadar haşlanıp çıkarılır ve bir kenarda bekletilir. Derin bir karıştırma kabında, lor peyniri, ince doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı kaymak, ince bulgur, tuz, karabiber, kuru reyhan karıştırılarak yoğrulur. Pazı yaprakları bu harç ile dolma gibi sarılarak fırın kabına yan yana dizilir. Kalan kaymak ise dolmaların üstüne parça parça konulur.
Pişirilişi: Dolmalara 1 bardak su ilave edilerek 175 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Servis edilmeden önce üzerine 2 diş sarımsak ezilerek yoğurda katarak elde ettiğimiz sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Afiyet Olsun.
Kalori | 412.21 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 26.93 g | 41% |
Katı Yağ | 0.08 g | 0% |
Kolestrol | 13.05 mg | 4% |
Sodyum | 248.09 mg | 10% |
Toplam Karbonhidrat | 47.47 g | 16% |
Diyet Lifi | 7.27 mg | 24% |
Protein | 25.82 g | 52% |
Kalsiyum | 146.14 mg | 15% |
Demir | 1.32 mg | 7% |
Potasyum | 243.53 mg | 7% |
A Vitamini | 356.06 IU | 7% |
B3 Vitamini | 0.18 mg | 1% |
B6 Vitamini | 2.19 mg | 110% |
B12 Vitamini | 1.5 µg | 0% |
E Vitamini | 0.36 mg | 1% |
K Vitamini | 1.64 µg | 0% |