# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 2 Adet |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Kimyon | 1 Tutam |
5 | Dana Kıyma | 400 Gram |
6 | Bayat Ekmek | 3 Dilim |
7 | Patates | 3 Adet |
8 | Patlıcan Kemer | 3 Adet |
9 | Sarımsak | 2 Diş |
10 | Soğan | 1 Adet |
11 | Cook İle Dondurulmuş Domates Suyu | 1 Su Bardağı |
12 | Sıvı Yağ | 1 Çay Bardağı |
Hazırlama: Kıymayı, ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon ve rendelenmiş sarımsak ile yoğurup köfteleri hazırlayın. Yağsız tavada biraz kızartın. Alacalı soyduğunuz patlıcanları kalın dilimler halinde kesin. Sıvı yağı kızdırarak patlıcanları şöyle bir çevirin. Patatesleri ince dilim şeklinde kesip tencereye dizin. Üzerine hafifçe kızarttığınız köfteleri, rengi dönmüş patlıcanları ve domates dilimlerini koyun.
Pişirme: COOK İle Dondurulmuş Domates Suyunuzu tencereye ilave edip kısık ateşte 15 dakika kadar patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun.
Kalori | 442.64 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 193.2 g | 293% |
Kolestrol | 0.3 mg | 0% |
Sodyum | 272.51 mg | 11% |
Toplam Karbonhidrat | 17.08 g | 6% |
Diyet Lifi | 0.63 mg | 2% |
Protein | 25.71 g | 51% |
Kalsiyum | 27.78 mg | 3% |
Demir | 2.06 mg | 11% |
Potasyum | 801.49 mg | 23% |
A Vitamini | 1478.91 IU | 30% |
B1 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B3 Vitamini | 1.29 mg | 6% |
B6 Vitamini | 6.71 mg | 336% |
E Vitamini | 11.02 mg | 37% |
K Vitamini | 1.15 µg | 0% |