Patlıcanlı Kebap - COOK Tüketici Ürünleri

Patlıcanlı Kebap

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3648 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 90 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 4 Adet
2 Patlıcan 2 Kilogram
3 Dereotu 5 Dal
4 Maydanoz 10 Dal
5 Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
6 Dana Kıyma 1 Kilogram
7 Bayat Ekmek 1 Dilim
8 Sivri Biber 3 Adet
9 Sarımsak 5 Diş
10 Soğan 1 Adet
11 Cook Eldiven 1 Adet
12 Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı

Yapım Aşamaları

1

patlıcanlar soymadan halka doğranıp tuzlu suya bırakılır kıyma bayat ekmek sarımsak soğan pul biber maydonozla yoğrulur büyük köfteler yapılır tepsiye dikey biçimde bir patlıcan bir köfte dizilir üstüne domates rendesi yapılır dere otu süslenir sivri biberle su koymadan 150 derece fırında pişirilir tuz isteğe bağlı eklenir afiyet olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 608.11 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 187.54 g 284%
Katı Yağ 0.02 g 0%
Doymamış Yağ 0.11 g 1%
Kolestrol 0.21 mg 0%
Sodyum 18.46 mg 1%
Toplam Karbonhidrat 23.63 g 8%
Diyet Lifi 4.76 mg 16%
Protein 42.93 g 86%
Kalsiyum 85.31 mg 9%
Demir 2.81 mg 16%
Potasyum 1225.27 mg 35%
A Vitamini 1678.49 IU 34%
B1 Vitamini 0.2 mg 13%
B2 Vitamini 0.16 mg 9%
B3 Vitamini 0.4 mg 2%
B6 Vitamini 1.89 mg 95%
E Vitamini 12.45 mg 42%
K Vitamini 54.77 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.