# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Dana Az Yağlı Kıymalık | 0.5 Kilogram |
2 | Kuru Soğan | 1 Adet |
3 | Bayat Ekmek | 1.5 Dilim |
4 | Sarımsak | 1 Diş |
5 | Karabiber | 1 Tutam |
6 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
7 | Domates | 1 Adet |
8 | Patates | 4 Adet |
9 | Pastörize Süt | 2 Su Bardağı |
10 | Tereyağ | 100 Gram |
11 | Domates | 1 Adet |
12 | Domates Salcası | 0.5 Yemek Kaşığı |
13 | Su | 1 Su Bardağı |
14 | Kimyon | 1 Tutam |
15 | Kekik | 1 Tutam |
16 | Karabiber | 1 Tutam |
17 | Taze Kaşar | 5 Dilim |
köftenin yapılışı köfte malzemelerinin hepsini bir arada iyice yoğurup 5 adet yuvarlak köfte yapın. Izgara veya teflon tavada pişirin.Borcama dizip herbirinin üzerine 1 dilim domates koyun.
pürenin yapılışı kabuklarını soyduğunuz 4 adet patatesi 2 su bardağı süt ile kısık ateşte yavaş yavaş haşlayın. Suyu azaldığı zaman 100 gr. tereyağını ekleyip püre haline getirin.Hazırladığınız püreden 2'şer kaşık domateslerin üzerine koyun
sosun hazırlanması sos malzemelerinin hepsini karıştırarak sosunuzu hazırlayınPürenin üzerine gelecek şekilde kaşıkla dökünEn üstüne de birer dilim kaşar peyniri koyun
pişirme Borcamınızı önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyup üstü pembeleşene kadar pişirin.Afiyet olsun
Kalori | 542.41 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 40.48 g | 61% |
Katı Yağ | 6.88 g | 34% |
Kolestrol | 21.35 mg | 7% |
Sodyum | 399.12 mg | 17% |
Toplam Karbonhidrat | 25.9 g | 9% |
Diyet Lifi | 0.13 mg | 0% |
Protein | 33.84 g | 68% |
Kalsiyum | 386.79 mg | 39% |
Demir | 3.01 mg | 17% |
Potasyum | 771.92 mg | 22% |
A Vitamini | 1147.41 IU | 23% |
B1 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B3 Vitamini | 0.94 mg | 5% |
B6 Vitamini | 2.12 mg | 106% |
B12 Vitamini | 0.5 µg | 0% |
E Vitamini | 2.47 mg | 8% |
K Vitamini | 2.21 µg | 0% |