# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 2 Adet |
2 | Zeytin Yağı | 1 Tutam |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Biberiye | 1 Tutam |
5 | Karabiber | 1 Tutam |
6 | Tereyağ | 2 Yemek Kaşığı |
7 | Kültür Mantarı | 5 Adet |
8 | Sivri Biber | 2 Adet |
9 | Sarımsak | 2 Adet |
10 | Levrek | 1 Adet |
11 | Pastırma | 10 Dilim |
12 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (15m) | 1 Adet |
Hazırlanışı: Levreği fileto olacak şekilde derisinden ayırın, iri parçalar halinde doğrayın. Sivribiberleri, bir soyulmuş domatesi, mantarları ve sarımsakları ince ince dilimleyin.
Tüm sebzeleri ve levreği dilimledikten sonra her bir dilim pastırmanın içine sırasıyla birer parça levrek, domates, biber, mantar, bir tutam biberiye ve doğradığımız sarımsaklardan bir iki parça ekleyip pastırmayı rulo şeklinde sarın. Yaptığınız ruloları COOK Alüminyum folyo ile sarın; ancak sardığınız folyonun kenarlarının açık olmasına dikkat edin.
Pişirme: Tüm ruloları hazırladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin, 180 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.
Sos için: Bir tavada tereyağını eritin, ince ince dilimlenmiş sarımsakları ekleyin ve aromasını verene kadar kavurun. sivri biber, mantar ve domatesleri küp küp dilimleyin ve kavurduğumuz tereyağlı sarımsakların üzerine sırasıyla biberleri, domatesleri ve mantarları dilediğiniz miktarda tuzu da ekleyerek pişirin.
Servis: 12 dakika pişen ruloları fırından alın ve her rulonun üzerindeki alüminyum folyoyu bıçak yardımıyla kesin ve kestikten sonra rulolarınızın üzerine hazırladığınız sostan bir yemek kaşığı kadar ekleyin. Üzerine biberiye de ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalori | 427.04 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 12.48 g | 19% |
Katı Yağ | 4.03 g | 20% |
Doymamış Yağ | 0.11 g | 1% |
Kolestrol | 62.41 mg | 21% |
Sodyum | 1111.04 mg | 46% |
Toplam Karbonhidrat | 29.82 g | 10% |
Diyet Lifi | 3.94 mg | 13% |
Protein | 39.3 g | 79% |
Kalsiyum | 146.47 mg | 15% |
Demir | 4.49 mg | 25% |
Potasyum | 1189.63 mg | 34% |
A Vitamini | 921.58 IU | 18% |
B1 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B2 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B3 Vitamini | 1.15 mg | 6% |
B6 Vitamini | 2.68 mg | 134% |
B12 Vitamini | 0.07 µg | 0% |
E Vitamini | 3.2 mg | 11% |
K Vitamini | 2.48 µg | 0% |