# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 3 Adet |
2 | Un | 1 Çay Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Karabiber | 1 Tutam |
5 | Su | 8 Su Bardağı |
6 | Tereyağ | 5 Yemek Kaşığı |
7 | Sarımsak | 6 Diş |
8 | Kuzu Kuşbaşı | 1 Kilogram |
9 | Domates Salcası | 1 Yemek Kaşığı |
10 | Arpacık Soğan | 15 Adet |
11 | Damla Sakızı | 1 Diş |
12 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) | 1 Adet |
13 | Kırmızı Toz Biber | 1 Çay Kaşığı |
Hazırlanışı: Bir tencerede tereyağını eritin. Bu sırada sivribiberleri ince ince doğrayın. Daha sonra domatesleri de küp şeklinde doğrayın. 1 domatesi yemek piştikten sonra süs olarak eklemek için ayırın. Tereyağı eridikten sonra içine arpacık soğanlarını koyun, kavrulurken içine önce biberleri atın, daha sonra kuzu etini de ekleyerek kavurun. Soğan ve et suyunu bırakıp yeniden çekene kadar pişirin. Pişerken içine bir çay kaşığı kadar unu, salçayı ve dilimleyerek küçülttüğünüz damla sakızını da ekleyip karıştırın. Birkaç dakika kavurduktan sonra sarımsakları dilimleyin ve yahninin içine atın. Son olarak domatesleri ve et suyunu da ekleyerek 20 dakika pişirin.
Pişirme: Güveçlere yerleştirmeden önce kekik kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Daha sonra güveçlerin içine koyun ve güveçleri tek tek COOK alüminyum folyo ile sarıp, daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika daha pişirin.
Servis: Fırından çıkardığınız güveçlerin üzerindeki alüminyum folyoyu bıçak ile kesip ayırdığınız domates dilimleri ve kekik ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalori | 822.30 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 25.09 g | 38% |
Katı Yağ | 4.3 g | 22% |
Kolestrol | 13.44 mg | 4% |
Sodyum | 456.36 mg | 19% |
Toplam Karbonhidrat | 83.58 g | 28% |
Diyet Lifi | 5.55 mg | 19% |
Protein | 67.42 g | 135% |
Kalsiyum | 225.57 mg | 23% |
Demir | 6.65 mg | 37% |
Potasyum | 1859.55 mg | 53% |
A Vitamini | 6637.52 IU | 133% |
B1 Vitamini | 0.98 mg | 65% |
B2 Vitamini | 3.79 mg | 223% |
B3 Vitamini | 0.09 mg | 0% |
B6 Vitamini | 1.62 mg | 81% |
E Vitamini | 1.34 mg | 4% |
K Vitamini | 1.54 µg | 0% |