1
Filetosu çıkarılmış balıkların her birini ortadan ikiye bölün. Ayrı bir çukur kapta 2 adet yumurtayı kırıp çırpın. Diğer bir yayvan tabağa galeta ununu koyun. İkiye bölünmüş balıkları önce yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayıp, tavada kızdırılmış yağda (tercihan fındık yağı) kızartın. Panga balığı hiç kılçıksız olduğu için ayıklama gerektirmeden yenebilir. Kızaran balıkları salata yanında sıcak servis edin. Afiyet olsun
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
523.00 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
5.01 g |
8% |
Kolestrol |
72 mg |
24% |
Sodyum |
225.25 mg |
9% |
Toplam Karbonhidrat |
54.68 g |
18% |
Protein |
40.78 g |
82% |
Kalsiyum |
31.69 mg |
3% |
Demir |
0.06 mg |
0% |
Potasyum |
101.88 mg |
3% |
A Vitamini |
49.5 IU |
1% |
B6 Vitamini |
0.3 mg |
15% |
B12 Vitamini |
2.25 µg |
0% |
E Vitamini |
0.75 mg |
3% |
K Vitamini |
0.15 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.