Palyaço Külahı - COOK Tüketici Ürünleri

Palyaço Külahı

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Atıştırmalık
  • Kalori: 2776 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 60 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Toz Şeker 6 Çorba Kaşığı
2 Pudra Şekeri 2 Fincan
3 Çilek 10 Adet
4 Badem 2 Çorba Kaşığı
5 Antep Fıstığı 1 Tutam
6 Milföy Hamuru 12 Adet
7 Krem şanti 2 Paket
8 Mısır Nişastası 6 Çorba Kaşığı
9 Pastörize Süt 1 Litre

Yapım Aşamaları

1

milföy hamurlarını merdane ile incelterek yarım cm genişliğinde kesin. koni şeklindeki kalıbı bu milföy şeritlerinien alttan başlayarak dolayın.hafif üzerine binecek şekilde olsun. daha sonra kalıpla birlikte direk yağlamadan,fırın tepsisine koyun.200 derecede hafif kızarana kadar pişirin. piştikten sonra soğuyuncaya kadar kalıptan çıkarmayın. muhallebisi için,sütü şekeri,nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırda karıştırın.en son 2 yemek kaşığı bademi elinizle biraz ufalıyarak muhallebiye ekleyin.karıştırın.külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebi ile doldurunuz.dilerseniz içersine meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.servis tabağına koymadan önce üzerine pudra şekeri serpin ,içersine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına koyun.afşyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 462.79 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 26.46 g 40%
Katı Yağ 3.85 g 19%
Sodyum 1289.27 mg 54%
Toplam Karbonhidrat 205.1 g 68%
Diyet Lifi 5.02 mg 17%
Protein 41.12 g 82%
Kalsiyum 237.6 mg 24%
Demir 8.18 mg 45%
Potasyum 438.33 mg 13%
A Vitamini 210 IU 4%
E Vitamini 0.25 mg 1%
K Vitamini 6.25 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.