1
Önce salata sosunu hazırlamak için, çukur bir kabın içine zeytinyağ, nar sirkesi, limon suyu, rendelenmiş sarımsak, hardal, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Diğer tarafta, yıkanmış ve iyice suyu alınmış ıspanakları doğrayıp hazırladığınız salata sosunun içine ilave edin. Tüm malzemeyi ellerinizle karıştırıp, ıspanağın sosu emmesini sağlayın.
Salatayı servis yapacağınız kaba alıp, üstüne kuru üzüm, ceviz içi ve nar tanelerini ekleyin. Salatanız hazır. Afiyet olsun...
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
48.56 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
0.36 g |
1% |
Kolestrol |
0.04 mg |
0% |
Sodyum |
217.02 mg |
9% |
Toplam Karbonhidrat |
6.29 g |
2% |
Diyet Lifi |
0.41 mg |
1% |
Protein |
2.92 g |
6% |
Kalsiyum |
18.06 mg |
2% |
Demir |
0.39 mg |
2% |
Potasyum |
83.21 mg |
2% |
A Vitamini |
202.14 IU |
4% |
B3 Vitamini |
0.16 mg |
1% |
B6 Vitamini |
1.47 mg |
74% |
E Vitamini |
0.27 mg |
1% |
K Vitamini |
0.99 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.