Nar Ekşili İmam Bayıldı - COOK Tüketici Ürünleri

Nar Ekşili İmam Bayıldı

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1453 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 2 Adet
2 Patlıcan 4 Adet
3 Sızma Zeytin Yağı 0.5 Su Bardağı
4 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
5 Toz Şeker 2 Yemek Kaşığı
6 Kekik 2 Dal
7 Beyaz Biber 1 Çay Kaşığı
8 Nar Ekşisi 4 Yemek Kaşığı
9 Dolma Biber 1 Adet
10 Kırmızı Biber 1 Adet
11 Sarımsak 3 Diş
12 Soğan 4 Adet
13 Domates Salcası 2 Yemek Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

patlıcanları alacalı soyun.Dolduracağınız yerin kesiğini bıçakla yapıp yağda kızartın.diğer yanda soğanı ince doğrayın.zeytinyağının yarısını bir tavaya dökün ve soğanları ekleyin.orta ateşte pişirmeye başlayın.soğan hafif yumuşayınca dilim dilim doğranmış sarımsağı ,salçayı ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.soğanlar pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker ,biber ve 2 yemek kaşığı nar ekşisini ekleyin.soğumaya bırakın.içlerini dolduracak şekilde patlıcanları açıp soğanları doldurun.üzerşne kalan nar ekşisini gezdirin.sarı ve kırmızı biberleri imambayıldının üzerine süsleyerek yerleştirin.160 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.fırından çıkarın .soğumaya bırakın. üzerini taze kekik dalları ile süsleyin.bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağını üzerinde gezdirip servis yapın. afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 363.31 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 6.92 g 10%
Katı Yağ 0.04 g 0%
Kolestrol 0.44 mg 0%
Sodyum 254.81 mg 11%
Toplam Karbonhidrat 17.24 g 6%
Diyet Lifi 1.48 mg 5%
Protein 13.83 g 28%
Kalsiyum 57.29 mg 6%
Demir 3.2 mg 18%
Potasyum 888.08 mg 25%
A Vitamini 2044.71 IU 41%
B1 Vitamini 0.09 mg 6%
B2 Vitamini 0.08 mg 5%
B3 Vitamini 1.22 mg 6%
B6 Vitamini 10.23 mg 512%
E Vitamini 4.22 mg 14%
K Vitamini 0.11 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.