1
patlıcanları alacalı soyun.Dolduracağınız yerin kesiğini bıçakla yapıp yağda kızartın.diğer yanda soğanı ince doğrayın.zeytinyağının yarısını bir tavaya dökün ve soğanları ekleyin.orta ateşte pişirmeye başlayın.soğan hafif yumuşayınca dilim dilim doğranmış sarımsağı ,salçayı ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.soğanlar pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker ,biber ve 2 yemek kaşığı nar ekşisini ekleyin.soğumaya bırakın.içlerini dolduracak şekilde patlıcanları açıp soğanları doldurun.üzerşne kalan nar ekşisini gezdirin.sarı ve kırmızı biberleri imambayıldının üzerine süsleyerek yerleştirin.160 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.fırından çıkarın .soğumaya bırakın. üzerini taze kekik dalları ile süsleyin.bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağını üzerinde gezdirip servis yapın. afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
363.31 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
6.92 g |
10% |
Katı Yağ |
0.04 g |
0% |
Kolestrol |
0.44 mg |
0% |
Sodyum |
254.81 mg |
11% |
Toplam Karbonhidrat |
17.24 g |
6% |
Diyet Lifi |
1.48 mg |
5% |
Protein |
13.83 g |
28% |
Kalsiyum |
57.29 mg |
6% |
Demir |
3.2 mg |
18% |
Potasyum |
888.08 mg |
25% |
A Vitamini |
2044.71 IU |
41% |
B1 Vitamini |
0.09 mg |
6% |
B2 Vitamini |
0.08 mg |
5% |
B3 Vitamini |
1.22 mg |
6% |
B6 Vitamini |
10.23 mg |
512% |
E Vitamini |
4.22 mg |
14% |
K Vitamini |
0.11 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.