Muradiye Çorbası - COOK Tüketici Ürünleri

Muradiye Çorbası

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 724 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 20 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Tavuk Kuşbaşı 250 Gram
2 Kabak 1 Adet
3 Havuç 1 Adet
4 Tereyağ 1 Çorba Kaşığı
5 Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
6 Arpa Şehriye Makarna 1 Çay Bardağı
7 Su 6 Su Bardağı
8 Yoğurt 1 Su Bardağı
9 Un 3 Çorba Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Muradiye Çorbası Tavuk etini biraz daha küçük doğrayın. Tereyağını tencereye koyun, eriyince tavuk etini atın ve bir kaç dakika kavurun.

2

Sonra tavla zarı şeklinde doğranmış havuç ve bir kaç dakika sonra kabağı ekleyin. Yumuşamaya başlayınca sıcak su ve şehriye ekleyip, tuz katın.

3

Bu arada yoğurt ve unu iyice çırpın. Kaynayan çorbadan bir kaç kaşık ekleyip birbirine karıştırın ve kaynayan çorbaya ekleyin.

4

Biraz kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcak servis yapın, afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 181.22 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 3.56 g 5%
Katı Yağ 0.86 g 4%
Kolestrol 9.21 mg 3%
Sodyum 546.36 mg 23%
Toplam Karbonhidrat 26.77 g 9%
Diyet Lifi 0.69 mg 2%
Protein 5.66 g 11%
Kalsiyum 77.7 mg 8%
Demir 0.94 mg 5%
Potasyum 79.39 mg 2%
A Vitamini 4177.45 IU 84%
B1 Vitamini 0.29 mg 19%
B2 Vitamini 0.14 mg 8%
B3 Vitamini 0.19 mg 1%
B6 Vitamini 0.05 mg 3%
E Vitamini 0.25 mg 1%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.