Muhallebili Muska Tatlısı - COOK Tüketici Ürünleri

Muhallebili Muska Tatlısı

  • Kaç Kişilik: 10
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 8286 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 1 Su Bardağı
2 Toz Şeker 4 Su Bardağı
3 Toz Şeker 1 Yemek Kaşığı
4 Su 3 Su Bardağı
5 Tereyağ 150 Gram
6 Tereyağ 1 Yemek Kaşığı
7 Ceviz 4 Diş
8 Yağlı İnek Sütü 5 Su Bardağı
9 Vanilya 1 Paket
10 Baklavalık Yufka 1 Paket
11 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Muhallebinin ve Şerbetin Hazırlanması: Muhallebi için : 5 su bardağı süt, vanilya, 1 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı şekeri tencereye alıp mikserle çırpın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi tenceresini ocaktan alıp 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Tahta kaşıkla iyice çırpın ince dövülmüş ceviz içini ekleyin. Muhallebi soğuyuncaya kadar ara ara karıştırın. Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı suyu kaynatın.

2

Muskaların Hazırlanması ve Pişirme: Hazır baklavalık yufkaları 10 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin ve şeritlerden 4 tanesini aralarına tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirin.1 yemek kaşığı muhallebiyi bu yufkaların ucuna yerleştirip muska şeklinde sarın. Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Muskaları COOK Yağlı Pişirme Kağıdı serili tepsiye dizin. Tatlıların üzerine fırçayla eritilmiş 150 gr. tereyağını sürün. Fırında kızarıncaya kadar pişirin.Ilık şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekinceye kadar bekletin. Dondurma ile servis yapın. Afiyet Olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 828.64 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 19.01 g 29%
Katı Yağ 5.49 g 27%
Kolestrol 16.96 mg 6%
Sodyum 607.26 mg 25%
Toplam Karbonhidrat 140.97 g 47%
Protein 13.36 g 27%
Kalsiyum 141.35 mg 14%
Demir 3.48 mg 19%
Potasyum 238.1 mg 7%
A Vitamini 397.68 IU 8%
E Vitamini 0.26 mg 1%
K Vitamini 0.25 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.