# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 1 Su Bardağı |
2 | Toz Şeker | 4 Su Bardağı |
3 | Toz Şeker | 1 Yemek Kaşığı |
4 | Su | 3 Su Bardağı |
5 | Tereyağ | 150 Gram |
6 | Tereyağ | 1 Yemek Kaşığı |
7 | Ceviz | 4 Diş |
8 | Yağlı İnek Sütü | 5 Su Bardağı |
9 | Vanilya | 1 Paket |
10 | Baklavalık Yufka | 1 Paket |
11 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Muhallebinin ve Şerbetin Hazırlanması: Muhallebi için : 5 su bardağı süt, vanilya, 1 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı şekeri tencereye alıp mikserle çırpın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi tenceresini ocaktan alıp 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Tahta kaşıkla iyice çırpın ince dövülmüş ceviz içini ekleyin. Muhallebi soğuyuncaya kadar ara ara karıştırın. Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı suyu kaynatın.
Muskaların Hazırlanması ve Pişirme: Hazır baklavalık yufkaları 10 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin ve şeritlerden 4 tanesini aralarına tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirin.1 yemek kaşığı muhallebiyi bu yufkaların ucuna yerleştirip muska şeklinde sarın. Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Muskaları COOK Yağlı Pişirme Kağıdı serili tepsiye dizin. Tatlıların üzerine fırçayla eritilmiş 150 gr. tereyağını sürün. Fırında kızarıncaya kadar pişirin.Ilık şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekinceye kadar bekletin. Dondurma ile servis yapın. Afiyet Olsun.
Kalori | 828.64 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 19.01 g | 29% |
Katı Yağ | 5.49 g | 27% |
Kolestrol | 16.96 mg | 6% |
Sodyum | 607.26 mg | 25% |
Toplam Karbonhidrat | 140.97 g | 47% |
Protein | 13.36 g | 27% |
Kalsiyum | 141.35 mg | 14% |
Demir | 3.48 mg | 19% |
Potasyum | 238.1 mg | 7% |
A Vitamini | 397.68 IU | 8% |
E Vitamini | 0.26 mg | 1% |
K Vitamini | 0.25 µg | 0% |