Muhallebili Kadayıf - COOK Tüketici Ürünleri

Muhallebili Kadayıf

  • Kaç Kişilik: 12
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2324 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Toz Şeker 1 Su Bardağı
2 Toz Şeker 5 Yemek Kaşığı
3 Tereyağ 3 Yemek Kaşığı
4 Yağlı İnek Sütü 1 Litre
5 Yumurta 1 Adet
6 Vanilya 1 Paket
7 Krema 1 Adet
8 Çiğ Tel Kadayıf 1 Kilogram

Yapım Aşamaları

1

Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve 5 yemek kaşığı şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın) Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri ( süt, yumurta,bir su bardağı şeker) tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk ılımaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın. Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 193.72 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 7.46 g 11%
Katı Yağ 2.06 g 10%
Kolestrol 16.5 mg 6%
Sodyum 77.95 mg 3%
Toplam Karbonhidrat 25.25 g 8%
Protein 3.82 g 8%
Kalsiyum 114.22 mg 11%
Demir 0.14 mg 1%
Potasyum 160.74 mg 5%
A Vitamini 286.34 IU 6%
E Vitamini 0.08 mg 0%
K Vitamini 0.02 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.