# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Kabak | 2 Adet |
2 | Zeytin Yağı | 1 Su Bardağı |
3 | Un | 3 Kahve Fincanı |
4 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
5 | Dereotu | 0.5 Demet |
6 | Karabiber | 1 Tutam |
7 | Taze Soğan | 0.5 Demet |
8 | Yumurta | 3 Adet |
9 | Taze Nane | 0.5 Demet |
Hazırlanışı: Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırın. Daha sonra yumurtayı ve unu ekleyip bulamaç haline getirin.
Pişirme: Bir tavada sıvıyağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartın. Sıcak ya da soğuk yanında çırpılmış yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.
Kalori | 484.12 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 33.72 g | 51% |
Kolestrol | 0.08 mg | 0% |
Sodyum | 326.56 mg | 14% |
Toplam Karbonhidrat | 5.55 g | 2% |
Diyet Lifi | 0.85 mg | 3% |
Protein | 7.55 g | 15% |
Kalsiyum | 30.15 mg | 3% |
Demir | 1.07 mg | 6% |
Potasyum | 212.59 mg | 6% |
A Vitamini | 1369.39 IU | 27% |
B1 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B6 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
E Vitamini | 4.8 mg | 16% |
K Vitamini | 2.92 µg | 0% |